Barion Pixel

🐥🐰 Kedves vásárlóink! A húsvéti rendelések leadási határideje: március 24. vasárnap éjfél 🐰🐥

06-30/777-8231

Hívható a munkanapokon
10:00-től 17:00-ig

info@littleone.hu

Az apák napja szívszorító története

Az édesanyákat mindig mindenki megünnepli. Az édesapákat, miért nem?

Köztudott, hogy május első vasárnapja, az anyák napja – ezt már a kis óvodás gyerkőcök is kívülről fújják, hiszen közel egy évszázados hagyománya van, és minden évben, kivétel nélkül virággal vagy apró ajándékokkal kedveskedünk az anyukáknak.

Azonban, úgy tűnik, az apukákról megfeledkeztünk. Lehet, hogy néhányatoknak rémlik az „apák napja”, mert valahol, valamikor mintha hallottad volna, de nem emlékszel, hogy effektíve lenne-e ilyen hivatalos ünnep.

Nos, az a helyzet, hogy igen is létezik ilyen. Ugyanis, június 3. vasárnapja, az bizony apák napja, ami idén június 20-ra esik. Magyarországon a ’90-es évek második felében vált hivatalos ünneppé, miután az Egyesült Államokból átvettük ezt a szokást.

Amerikában noha ennek hagyománya több, mint 100 éves – ők 1910-ben ünnepelték először az apák napját, egy fiatal nőnek, Sonora Smart Dodd-nak köszönhetően. Az ő szívszorító története az, hogy miután édesanyja elhunyt, ötödik testvére szülése közben, magukra maradtak édesapjukkal, aki egyedül nevelte fel őket. Így Sonora-t, apja iránt érzett tisztelete késztette arra, hogy harcoljon egy ilyen ünnepért, és ő érte el azt, hogy hivatalosan is bevezették. Így lett június 3. vasárnapja apák napja.

Úgy gondolom, az édesapák rengeteget tesznek gyerekeikért. Gondolj csak vissza, a saját apukádra, aki hosszú-hosszú munkaórák után tért haza hulla fáradtan, de alig várta, hogy kisgyerekként a nyakába ugorj, és nyomj egy puszit az arcára. Fáradt volt, de még így is szakított egy kevés időt arra, hogy játsszon veled, tanítson téged vagy meséljen neked.

Óriási szeretettel emlékszem vissza azokra az időkre, amikor apukám megtanított biciklizni, a rengeteg alaklomra, amikor engedte, hogy én nyerjem a sakk partit vagy éppen a vállára vett, mert elfáradtam a hosszú sétában.

Sokszor eszembe jut, hogy talán nem fejezzük ki eléggé hálánkat, szeretetünket az édesapák iránt, mert valahogy mindig az édesanyákra esik a hangsúly.

Idén változtassunk ezen, és figyeljünk mindkét szülőre. Mutassuk meg a körülöttünk lévő apáknak is, mennyire fontosak nekünk. Kedveskedjünk nekik, szeretgessük meg őket, köszönjük meg, hogy keményen dolgoznak, és mondjuk el nekik, mennyire csodálatos apukák a gyerkőceink számára.

És akkor most felmerülhet benned a kérdés, hogy esetleg milyen apró ajándékkal tudnál neki kedveskedni. Egy tábla csokival? Egy fotó albummal? Esetleg egy nyakkendővel? Akár 😊

Bár, nekem van egy szuper ötletem, ami tökéletes ajándék lehet fiatal apukáknak: személyre szabott, egyedi feliratos body a kisbabátoknak. Úgy gondolom, hihetetlen mértékben feldobná Apa napját, ha a gyereken egy „Apa, szép munka! Csodálatos lettem.” vagy éppen egy „Én vagyok az apák napi ajándék. Anya azt üzeni: szívesen.” feliratú body virítana – egyből mosolyt csalna az arcára.

Sőt, ha van bármi egyedi, kreatív ötleted, azt is meg tudjuk valósítani. Igyekszem, minden kérést teljesíteni, hisz mindig nagy boldogsággal tölt el, amikor segíthetek Nektek örömet szerezni.

Ha úgy gondolod, Te is meglepnéd Apát egy ilyen különleges üzenettel, kattints ide és vess egy pillantást az apák napi ajánlatomra, és szólj, ha segítségre, vagy egy kis ihletre lenne szükséged.