06-30/777-8231

Hívható a munkanapokon
8:00-tól 17:00-ig

info@littleone.hu

Vigyázz – Baba a napon!

Vigyázz – Baba a napon!

Végre eljött a jó idő, lazítottak a korlátozásokon és már jócskán benne vagyunk a nyárban – lehet menni nyaralni.

Mindenki ezt az időszakot várja egész évben, hogy meleg, napsütéses időben lézenghessen a Balaton parton vagy éppen külföldön. Bárhol is legyen a nyaralás, garantáltan fantasztikus élmény lesz.

Főleg, ha a picit is viszitek magatokkal és neki ez lesz az első nyaralása vagy vízparti élménye – imádni fogja.

Azonban ebben a borzalmas kánikulában és égető napfényben fokozottan figyelni kell a baba érzékeny bőrére, sokkal jobban, mint a miénkre. Fél éves korig nem is ajánlott direkt napfénynek kitenni a kisbabákat, úgyhogy, ha még nálatok ilyen pici a gyerek, azt tanácsolom, hagyjátok ki idén a strandolást.

Ha már pedig elmúlt 6 hónapos, akkor együtt élvezhetitek a napsütést. Viszont, a picik bőre sokkal érzékenyebb, mint a mienk, mert még nem termelt annyi melanint, hogy el tudja nyelni a káros sugarakat. Így nekik 10-15 perc is elég ahhoz, hogy leégjenek vagy napszúrást kapjanak.

Összeszedtem neked pár tippet, amivel könnyedén elkerülheted, hogy a baba leégjen:

  1. Csakis kizárólag délelőtt 11 óra előtt és délután 15 óra után vidd ki a napra, amikor már nem éget.
  2. Gondoskodj arról, hogy legyen neki árnyék: napernyővel, sátorral vagy bármi egyéb módon.
  3. Kalapot, laza sapkát mindenképp adj rá, ne hagyd, hogy a fejét közvetlen érjék a napsugarak.
  4. 50+ faktoros naptejjel kend be indulás előtt 20-30 perccel, mert kell neki ennyi idő, hogy megfelelően hasson a készítmény.
  5. A pici ruházata legyen bő, szellős, pamut alapanyagú és lehetőleg fehér, ami vissza is ver valamennyit a sugarakból.
  6. Napozás után alaposan hidratáld az érzékeny bőrét, ne hagyd kiszáradni, viszketni vagy égetni.

Ezen kívül, amit én még előszeretettel ajánlok, az egy kis felfújható medence, amit magatokkal tudtok vinni a partra, meg tudtok tölteni vízzel és a napernyő alá be tudjátok tenni. Így árnyékban, megfelelő hőmérsékletű vízben tud a pici biztonságosan pancsolni.

Amennyiben nem terveztek vízpartra menni, hanem inkább sétálgatni, játszótérre menni, piknikezni szeretnétek idén nyáron, ugyanúgy figyelni kell arra, hogy ne a legnagyobb melegben menjetek ki, legyen rajta sapka, naptej, biztosítsd az árnyékot, folyadékot és legyen laza a ruházata.

Ilyen hőségben egyébként szerintem kifejezetten könnyű eldönteni, mibe öltöztesd a picit. Egy fehér vagy világos színű body épp megteszi a dolgot 😊 Nem is kell rá több ruhát adni, így is melege lesz.

Ha be szeretnél szerezni pár új, 100%-ban pamutból készült, szellős anyagú body-t, akkor nézz be a webshopomba. A fehér, kedves vagy vicces feliratú body kollekcióim tökéletes öltözék a forró nyári napokra. Van pár nyaralás/nyár témájú darabom is, úgyhogy szerintem nézz körbe, biztosan találsz valamit, ami mosolyt csal az arcodra.  

Kattints ide, és nézz körül a webshopban! 🙂

Korábbi bejegyzéseink

Vigyázz – Baba a napon!

Végre eljött a jó idő, lazítottak a korlátozásokon és már jócskán benne vagyunk a nyárban – lehet menni nyaralni. Mindenki ezt az időszakot várja egész évben, hogy meleg, napsütéses időben lézenghessen a Balaton parton vagy éppen külföldön. Bárhol is legyen a nyaralás, garantáltan fantasztikus élmény lesz. Főleg, ha a picit is viszitek magatokkal és neki

Tovább olvasom »

Az apák napja szívszorító története

Az édesanyákat mindig mindenki megünnepli. Az édesapákat, miért nem? Köztudott, hogy május első vasárnapja, az anyák napja – ezt már a kis óvodás gyerkőcök is kívülről fújják, hiszen közel egy évszázados hagyománya van, és minden évben, kivétel nélkül virággal vagy apró ajándékokkal kedveskedünk az anyukáknak. Azonban, úgy tűnik, az apukákról megfeledkeztünk. Lehet, hogy néhányatoknak rémlik

Tovább olvasom »

Az ingerszegény babaszoba negatív hatásai a fejlődésre

Miért létfontosságú az ingergazdag gyerekszoba? A környezetünk óriási hatással van ránk – gondoljunk csak bele: ha közeli hozzátartozónk mélabús hangulatban van, az könnyedén ránk ragad. Amikor a párunk izgul a munkája miatt, mi is vele együtt idegeskedünk. Ha pedig a gyerekünkről van szó, az együttérzés még inkább mélyebb szintű, hiszen, ha kisbabánk beteg, aggódunk érte,

Tovább olvasom »