Barion Pixel

🐥🐰 Kedves vásárlóink! A húsvéti rendelések leadási határideje: március 24. vasárnap éjfél 🐰🐥

06-30/777-8231

Hívható a munkanapokon
10:00-től 17:00-ig

info@littleone.hu

Vigyázz – Baba a napon!

Végre eljött a jó idő, lazítottak a korlátozásokon és már jócskán benne vagyunk a nyárban – lehet menni nyaralni.

Mindenki ezt az időszakot várja egész évben, hogy meleg, napsütéses időben lézenghessen a Balaton parton vagy éppen külföldön. Bárhol is legyen a nyaralás, garantáltan fantasztikus élmény lesz.

Főleg, ha a picit is viszitek magatokkal és neki ez lesz az első nyaralása vagy vízparti élménye – imádni fogja.

Azonban ebben a borzalmas kánikulában és égető napfényben fokozottan figyelni kell a baba érzékeny bőrére, sokkal jobban, mint a miénkre. Fél éves korig nem is ajánlott direkt napfénynek kitenni a kisbabákat, úgyhogy, ha még nálatok ilyen pici a gyerek, azt tanácsolom, hagyjátok ki idén a strandolást.

Ha már pedig elmúlt 6 hónapos, akkor együtt élvezhetitek a napsütést. Viszont, a picik bőre sokkal érzékenyebb, mint a mienk, mert még nem termelt annyi melanint, hogy el tudja nyelni a káros sugarakat. Így nekik 10-15 perc is elég ahhoz, hogy leégjenek vagy napszúrást kapjanak.

Összeszedtem neked pár tippet, amivel könnyedén elkerülheted, hogy a baba leégjen:

  1. Csakis kizárólag délelőtt 11 óra előtt és délután 15 óra után vidd ki a napra, amikor már nem éget.
  2. Gondoskodj arról, hogy legyen neki árnyék: napernyővel, sátorral vagy bármi egyéb módon.
  3. Kalapot, laza sapkát mindenképp adj rá, ne hagyd, hogy a fejét közvetlen érjék a napsugarak.
  4. 50+ faktoros naptejjel kend be indulás előtt 20-30 perccel, mert kell neki ennyi idő, hogy megfelelően hasson a készítmény.
  5. A pici ruházata legyen bő, szellős, pamut alapanyagú és lehetőleg fehér, ami vissza is ver valamennyit a sugarakból.
  6. Napozás után alaposan hidratáld az érzékeny bőrét, ne hagyd kiszáradni, viszketni vagy égetni.

Ezen kívül, amit én még előszeretettel ajánlok, az egy kis felfújható medence, amit magatokkal tudtok vinni a partra, meg tudtok tölteni vízzel és a napernyő alá be tudjátok tenni. Így árnyékban, megfelelő hőmérsékletű vízben tud a pici biztonságosan pancsolni.

Amennyiben nem terveztek vízpartra menni, hanem inkább sétálgatni, játszótérre menni, piknikezni szeretnétek idén nyáron, ugyanúgy figyelni kell arra, hogy ne a legnagyobb melegben menjetek ki, legyen rajta sapka, naptej, biztosítsd az árnyékot, folyadékot és legyen laza a ruházata.

Ilyen hőségben egyébként szerintem kifejezetten könnyű eldönteni, mibe öltöztesd a picit. Egy fehér vagy világos színű body épp megteszi a dolgot 😊 Nem is kell rá több ruhát adni, így is melege lesz.

Ha be szeretnél szerezni pár új, 100%-ban pamutból készült, szellős anyagú body-t, akkor nézz be a webshopomba. A fehér, kedves vagy vicces feliratú body kollekcióim tökéletes öltözék a forró nyári napokra. Van pár nyaralás/nyár témájú darabom is, úgyhogy szerintem nézz körbe, biztosan találsz valamit, ami mosolyt csal az arcodra.  

Kattints ide, és nézz körül a webshopban! 🙂

Legújabb termékeink