Barion Pixel

🐥🐰 Kedves vásárlóink! A húsvéti rendelések leadási határideje: március 24. vasárnap éjfél 🐰🐥

06-30/777-8231

Hívható a munkanapokon
10:00-től 17:00-ig

info@littleone.hu

Kismama vagy? 5 tipp a szülés utáni első napokra

Nem sok csodálatosabb dolog van annál, mint amikor megtudod, hogy gyereket vársz. Talán csak az, amikor először az öledbe veheted a kis csöppséged.

Annak, aki az első terhességén megy keresztül, millió kérdés van a fejében: milyen lesz a szülés? Tényleg annyira fájdalmas? Milyen lesz a babával lenni? Mi van, ha nem tudom majd hogyan kezeljem? Mi van, ha rossz anya leszek? És a többi…

Ez csak természetes. Minden leendő anyában benne vannak ezek a félelmek, úgyhogy nyugalom, nem aggódod túl.

Az első időszak a baba érkezése után egyszerre borzalmasan kimerítő, kardinálisan fontos és elmondhatatlanul gyönyörű.

Borzalmasan kimerítő, hiszen te magad fáradt vagy a terhességet és szülést követően, ráadásul egy teljesen új helyzetben találod magad. Van melletted egy kisember, akinek az élete rajtad múlik, akiről gondoskodnod kell 0-24-ben.

Kardinálisan fontos, mert az újszülött ebben a pár napban tapasztalja meg a világot először. Most minden egyes inger, ami éri új számára és ez hatalmas befolyással van a fejlődésére, mind testileg, mind pszichésen. Így tehát figyelni kell arra, hogy ne érjék negatív ingerek vagy korai traumák, mert ezeket bizony tudat alatt magával viszi a baba.

Elmondhatatlanul gyönyörű, mert végre megérkezett. Mert ott van a karjaidban az a baba, akit ennyire vártál, akit a pároddal ennyire szerettek és aki melegséget áraszt.

Tehát elég sokrétű ez az első időszak.

Hoztam 5 tippet, amelyek könnyebbé tehetik az első napokat, heteket.

1. Pihenj eleget

Igen, jól olvasod. A babának egy erős, energikus anyukára van szüksége, aki tud rá vigyázni. Tehát hagyd, hogy minden más teendőt, ami nem a babával kapcsolatos, azt más végezze el az első hetekben. Te csak arra koncentrálj, hogy a kicsit etesd, tisztába tedd és szeresd. Ne feledkezz meg arról, hogy neked is eleget kell aludnod. Próbálj meg akkor aludni te is, amikor a baba. Vagy legalábbis dőlj le akkor, amikor a pici alszik.

2. Táplálkozz megfelelően

Lehet, hogy felszedtél egy kis súlyt a terhesség alatt. Mindenkivel ez történik. Azonban nem szabad rögtön arra törekednek szülés után, hogy leadd a felesleges súlyt. Inkább arra kell koncentrálnod, hogy megfelelően táplálkozz, minden szükséges tápanyagot bevigyél a szervezetedbe, hogy az anyatej minősége is megfelelő legyen.

3. Ne aludj a babával

Akármennyire is csábító a gondolat, hogy éjszaka melletted feküdjön a kicsi az ágyban, ez nem egy jó opció. Kutatások bizonyítják, hogy csecsemők számára a legoptimálisabb, ha egy egyenes matracon alszik háton, párna nélkül, a saját kiságyában, semmi mással körülötte. Ugyanis ez a legbiztonságosabb hely, ahol lehet, és a törékeny csontozatának a legkedvezőbb.

4. Tárazz be a napi szükségletekből

Azaz, pelenka, nedves törlő, kendők, body-k, krémek, kenőcsök, cumisüvegek stb. Nem igazán lesz időd boltba rohangálni, amiután megjön a baba, tehát készülj fel időbe. Vásároljatok be mindenből még a szülés előtt, hogy minden kéznél legyen.

5. Kérhetsz segítséget, nem szégyen

Amennyiben úgy érzed sok, elfáradtál vagy épp szülés utáni depresszió gyötör, kérj segítséget. A párodtól, családtagoktól, barátoktól vagy szakemberektől. Legyen szó a napi teendők elvégzéséről, vagy arról, hogy szeretnéd, ha valaki vigyázna a babára 1 napot, hogy egy kicsit tudj magaddal is foglalkozni – ez mind rendben van.

Ne feledd, hogy egy kisbaba akkor lesz boldog, akkor fog megfelelően fejlődni mentálisan és érzelmileg, ha a körülötte lévők pozitív energiát, boldogságot és szeretet sugároznak. Ezért rendkívül fontos, hogy te, azaz anya is jól legyen, boldog legyen.

Hiszen, ha anya boldog, a pici is boldog. Végül is ez a legfontosabb küldetésünk: boldog gyerekeket nevelni, nem igaz?

A LittleOne-nak legalábbis biztosan. Ezért vagyunk, a boldog babákért.

Legújabb termékeink