06-30/777-8231

Hívható a munkanapokon
10:00-től 17:00-ig

info@littleone.hu

Adventi check lista kicsikkel – készüljünk együtt a karácsonyra!

Adventi check lista kicsikkel – készüljünk együtt a karácsonyra!

Az advent mindig csodálatos időszak. A karácsonyi készülődés, a várakozás, a meleg fények és a narancsos-fahéjas illat mesébe illő hangulatot idéz elő. 

Kisgyerekkel a házban azonban nem megy minden olyan gördülékenyen, és hatalmas kihívás lehet a karácsonyi készülődés. Azonban, még rengeteg idő van december 24-ig, úgyhogy azt gondolom, apró lépésekben haladva sikerül mindent elintézni addig. 

Hoztam Neked egy check listát, amiben kipipálhatod azt, amit már megtettél, és ezt követve tuti nem hagysz ki semmit karácsonyig. Nézzük is!

 • Adventi koszorú vásárlás/készítés – arra figyelj, hogy ne olyan helyre tedd, ahol a pici belekaphat az égő gyertyába
 • Adventi kalendárium vásárlás – csakhogy minden napra jusson egy kis édesség
 • Mikulás zokni felakasztása valahova a lakásba – majd izgatottan várjátok a Mikulást
 • Lakás/ház feldíszítése 
 • Fényeket feltenni az ablakba
 • Kigondolni a karácsonyi ajándékokat 
 • Elmesélni a picinek a legismertebb karácsonyi meséket – könyvekben mutathatsz is neki képeket
 • Elmenni meglátogatni a Mikulást a picivel a város egyik ilyen pontján – majd a készült képet mindenkinek megmutatni
 • Mézeskalács sütés – a picik is élvezhetik, óvatosan bevonhatod őket is 
 • Karácsonyi dalokat és versikéket mutatni a kicsinek
 • Feldíszíteni a fát – ezt érdemes akkor, amikor a pici alszik, hogy meglepetés legyen neki
 • Séta a feldíszített városban – a gyerek imádni fogja a fényeket
 • Ellátogatni a karácsonyi vásárba – ha szerencsétek van, még a Mikulást is ott találjátok
 • A gyereket lepasszolni a nagyszülökhöz, amíg te elvégzed a karácsonyi sütést-főzést 🙂

Ez a pár hét mindig nagyon hektikus, azonban valahogy a karácsonyi pörgés nem olyan kimerítő, mint általában a nem karácsonyi pörgés, mert van benne valami különleges. 

Ha ez az első karácsonyotok a babával az meg pláne különleges, sőt egyszerűen csodálatos. Most már teljes családkánt ülni a fa körül, ölelkezve, nevetve – felbecsülhetetlen érzés. Erre a karácsonyra örökké emlékezni fogsz és a pici pedig minden fénytől és illattól el lesz raggattatva, nem kell majd attól félned, hogy esetleg nem fárad el estére, hisz annyi új inger éri, hogy ki lesz merülve nap végére. 

Lehet, hogy neked meg apának egy kicsit megterhelőbb lesz ez az időszak, de garantáltan fantasztikus emlék lesz. Úgyhogy kezd el pipálni a fenti listát, és élvezd ki ezt a mesés hónapot! 

Korábbi bejegyzéseink

Adventi check lista kicsikkel – készüljünk együtt a karácsonyra!

Az advent mindig csodálatos időszak. A karácsonyi készülődés, a várakozás, a meleg fények és a narancsos-fahéjas illat mesébe illő hangulatot idéz elő.  Kisgyerekkel a házban azonban nem megy minden olyan gördülékenyen, és hatalmas kihívás lehet a karácsonyi készülődés. Azonban, még rengeteg idő van december 24-ig, úgyhogy azt gondolom, apró lépésekben haladva sikerül mindent elintézni addig. 

Tovább olvasom »

5 őszi program kisgyerekkel

Itt van az ősz, itt van újra… és lassan már el is múlik. A falevelek eltűnnek, a Nap egyre alacsonyabbra kerül és a hajnalok hozzák a zúzmarát.  Azonban van még egy bő másfél hónap, amikor kiélvezhetjük az őszt. Úgyhogy úgy gondoltam, hozok Neked pár program ötletet, amit 2-3 éves kisgyermekkel is meg lehet már csinálni.

Tovább olvasom »

Kismama vagy? 5 tipp a szülés utáni első napokra

Nem sok csodálatosabb dolog van annál, mint amikor megtudod, hogy gyereket vársz. Talán csak az, amikor először az öledbe veheted a kis csöppséged. Annak, aki az első terhességén megy keresztül, millió kérdés van a fejében: milyen lesz a szülés? Tényleg annyira fájdalmas? Milyen lesz a babával lenni? Mi van, ha nem tudom majd hogyan kezeljem?

Tovább olvasom »